Politikë Më shumë

KOMPLIKIMI I MARRËDHËNIEVE

Prej tvteuta10:35, 18 Gusht 2015

Çështja lidhur me Sutorinën, i ka komplikuar pa nevojë marrëdhëniet e Malit të Zi dhe Bosnjë Hercegovinës, por ajo tashmë është mbyllur, ka deklaruar presidenti i Malit të Zi, Filip Vuajnoviq, dhe ka shtuar se marrëveshja me Kroacinë për Prevllakën, do të arrihet më vështirë. Vujanoviq, për agjencinë “Anadolia”, ka pohuar se Sutorina ishte çështje e cila në masë të caktuar papritmas dhe pa nevojë , i ka komplikuar dhe ka shkaktuar ngecjen në marrëdhëniet mes dy vende. Sa i përket çështjes së Prevllakës, siç ka sqaruar Vujanoviq, ne kemi tentuar nga viti 2002, dhe ekziston marrëveshja që të shkohet në Gjyqin Ndërkombëtar të drejtësisë, në Hagë.

  • 1

    Radio