Aktuale Më shumë

Katniq dhe Llazoviq mbahen në paraburgim deri në 30 ditë

Prej tvteuta09:42, 16 Prill 2024

Pas seancës nga gjyqtari hetues i Gjykatës së Lartë në Podgoricë, ish-kryeprokurorit special të shtetit Millivoje Katniq dhe ish-zyrtarit të shquar të policisë Zoran Llazovic iu caktua masa e paraburgimit deri në 30 ditë, për shkak të rrezikut të arratisjes dhe ndikimit te dëshmitarët.

Kryetari i Gjykatës së Lartë Boris Saviq ka refuzuar mbrëmë kërkesën e avokatit Zoran Piperoviq, i cili mbron Llazoviqin, për përjashtimin e gjyqtarit për hetim Goran Shqepanoviq, ka thënë avokati Stefan Jovanoviq për Portalin RTCG.

Ish-kryeprokurori special i shtetit Millivoje Katniq dhe Zoran Llazoviq janë sjellë mbrëmë para gjykatësit hetues, i cili ka vendosur në bazë të kërkesës së Prokurorisë Speciale të Shtetit (SDT) që t’u caktohet masa e paraburgimit deri në 30 ditë.

Katniq dhe Lazoviq janë arrestuar dy ditë më parë me urdhër të Prokurorisë Speciale të Shtetit të Malit të Zi. Pas dëgjimit në Prokurorinë Speciale të Shtetit (SDT), të dyve fillimisht u është caktuar masa e ndalimit deri në 72 orë.

Sipas dokumenteve në të cilat ka pasur qasje “Insajderi” i Beogradit, Llazoviq dyshohet për krijimin e organizatës kriminale dhe dy vepra penale të keqpërdorimit të pozitës zyrtare.

Pjesa e parë i referohet heqjes së ndalimit të hyrjes në Mal të Zi për Velko Bellivuk dhe Marko Milkoviq më 28 dhjetor 2020, dhe e dyta për mbrojtjen e njërit prej liderëve të “klanit kavak”, Dushko Roganoviq.

Millivoje Katniq, ish-prokuror special, dyshohet se si anëtar i një organizate kriminale, së bashku me të dyshuarin Llazoviq, kanë mashtruar opinionin rreth heqjes së ndalimit të hyrjes për Bellivuk dhe Milkoviq dhe se, duke vepruar me urdhër të Llazoviqit, lëndën në lidhje me Dushko Roganoviq ia ka dhënë një anëtari të organizatës kriminale të pandehurit Sasha Çagjenoviq, ish-prokuror special.

Dje në Prokurori është dëgjuar në cilësinë e dëshmitarit ish-ndihmës drejtori i Drejtorisë së Policisë, Enes Bakoviq.

Llazoviq dhe Katniq janë arrestuar të dielën, më 14 prill, herët në mëngjes, me urdhër të Prokurorisë Speciale të Shtetit.

Katniq dhe Llazoviq u ndaluan deri në 72 orë pas dëgjimit në Prokurorinë Speciale të Shtetit (SDT), thanë avokatët e tyre.

Të dy e kanë mohuar fajësinë.

Kujtojmë se Llazoviq ishte një zyrtar i shquar i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare (ANB), dhe një nga skandalet më të mëdha ishte ardhja e tij në dasmën e Safet Kaliqit, i akuzuar për krim të organizuar, në vitin 2001.

Millivoje Katniq u zgjodh për herë të parë kryeprokuror special në mesin e vitit 2015 dhe u rizgjodh në vitin 2020.

Ai u hodh poshtë në 2022.

  • 1

    Radio