Uncategorized Više

„Karavan o ljudskim pravima OSI u Ulcinju“ / UMHCG – 29. jun 2020. u 11.00 h

Prej tvteuta22:13 27 Jun 2020

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) nastavlja s aktivnošču Karavana o ljudskim pravima OSI u crnogorskim gradovima, pa će tako sljedeći  grad koji će tim UMHCG obići u cilju razgovora s osobama s invaliditetom i svim ostalim zainteresovanima biti Ulcinj. 

Karavan će biti organizovan u ponedeljak, 29. juna, s početkom u 11:00 časova na šetalištu kod Male plaže (Ul. Ulcinjskih morepolovaca, preko puta hotela Plaza).

Ova aktivnost podrazumijeva informisanje, razgovor i diskusiju s građanima o Konvenciji UN o pravima OSI, kao i o garancijama konkretnih prava crnogorskim propisima i o ostvarivanju prava u praksi (uključujući prepreke na koje nailaze OSI u tom procesu). Više informacija o organizaciji Karavana možete pronaći na sljedećem linku: https://bit.ly/3i5XgOV

Ovo je samo jedna od aktivnosti planirana istoimenim projektom (Karavan o ljudskim pravima OSI) koji je finansijski podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava kroz konkurs za NVO u 2019.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da medijski ispratite pomenuti događaj i da svojim prisustvom date dodatan doprinos ovoj temi.

Napomena: Pomenuti događaj će se organizovazi uz poštovanje preventivnih mjera izazvanih koronairusom, a zbog ograničenosti vremena, predviđene su izjave za medije u toku trajanja Karavana.

  • 1

    Radio