Rajoni/Bota Më shumë

Hungaria mbyll kufirin edhe me Kroacinë

Prej tvteuta10:25, 17 Tetor 2015

Hungaria ka mbyllur kufirin e saj me Kroacinë, në një përpjekje për të ndaluar fluksin e emigrantëve përes vendit në Europën Perëndimore. Ndërkaq, vetë Kroacia bën të ditur se do t’i drejtojë emigrantët menjëherë drejt SllovenisëHungaria ka qënë vendi kryesor tranzit për emigrantët, disa prej të cilëve janë përpjekur të vazhdojnë drejt Austrisë dhe Gjermanisë. Lajmërimi i Hungarisë vjen të premten në mbrëmje pasi liderët e Bashkimit Europian dështuan të miratonin një plan të mbështetur nga Hungaria, për të dërguar forca pqë që të parandalojnë emigrantët të arrijnë Greqinë.Kufiri, i riforcuar me gardh me tela, u mbyll rreth mesnatës. Një grup prej disa qindra emigrantësh të cilët kishin arritur afër fshatit Zakany disa minuta para afatit të fundit u lejuan të kalonin.

  • 1

    Radio