Sociale Më shumë

Haxhibeti: Mbrojeni veten nga virusi, forconi sistemin imunitar

Prej tvteuta19:13, 25 Korrik 2020

Ilaçet të cilat përdoren për trajtimin e koronavirusit janë ilaçe të cilat janë përdorur për trajtimin e disa sëmundjeve tjera të cilat i kanë ngjajshmëritë me  virusin COVID 19 për nga gjeneza e virusit. Ekzistojnë ADN dhe ADR viruse dhe në bazë të kësaj dallohet mënyra e replikimit të tyre, nëse me një medikame e bllokojmë replikimin e tyre atëherë është bllokuar edhe shpërthimi më i madh i virusit në organizëm dhe për këtë arsye thuhet në shumë studime që terapia antivirale është e rëndësishme, sidomos në fillim sepse në atë mënyrë ne e shmangim atë që mund të jetë pasoja më e madhe, shprehet farmacistja Gjylije Haxhibeti. Ajo poashtu apelon tek të gjithë që të forcojnë sistemin imunitar dhe të përgaditen psiqikisht që virusi është i përhapur dhe mund të prek secilin.

  • 1

    Radio