FLASIM Më shumë

Harvardi Zbulon Efektin e Energjisë. Kompanitë më të suksesshme në botë e implementojnë atë.

Prej tvteuta15:05, 5 Maj 2022

Harvardi zbuloi disa fakte interesante të cilat mund të jenë prej një dobije të madhe për të gjithë punëdhënësit si dhe pronarët e firmave të mëdha.

Ajo që i dallon liderët e shquar nuk është karizma, ndikimi apo edhe fuqia. Nuk ka të bëjë me personalitetin, atraktivitetin, apo edhe gjenialitetin inovativ. E vetmja gjë që i zëvendëson të gjithë këta faktorë, sipas Harvardit, është “energjia e marrëdhënieve pozitive”, e cila është një shkëmbim energjie midis njerëzve që i ngrit dhe entuziazmon ata me të cilët bie në kontakt.

Ai përhapet si zjarr i egër, sepse është shumë ngjitës. Por nuk mund të kopjohet, prodhohet apo detyrohet. Nuk është lloji i energjisë që mund të merrni me një filxhan kafe shtesë ose një pushim të mirë gjatë natës. Është një energji magnetike e natyrshme pozitive që kanë disa liderë që i tërheq të tjerët drejt tyre. Është i fuqishëm dhe në vendin e punës ndez “efektin e energjisë”, i cili në mënyrë efektive ndez performancën e jashtëzakonshme.
Në studimin e rrjeteve dhe organizatave, ajo që Harvardi zbuloi ishte se grupet që ia kalonin mesatares kishin diçka që grupet e tjera nuk e kishin. Ata kishin një person në qendër të organizatës duke nxitur lëvizjen përpara dhe mirëqenien për të gjithë.

Kujdes nga pozitiviteti i rremë
Ne ndoshta mund të mendojmë se kjo energji mund të falsifikohet në mënyrë që të arrihen rezultatet më të mira të mundshme, por sipas Harvardit, demonstrimet sipërfaqësore të “pozitivitetit të rremë” nuk janë mjete efektive për të gjeneruar sukses.

Ndërsa ka përfitime për të menduarit pozitiv, ato nuk janë të mjaftueshme për të ndikuar tek të tjerët dhe për të nxitur suksesin e organizatës. Në realitet, mendimet e prodhuara të lumtura, ose pozitiviteti toksik, mund të çojnë në ulje të mirëqenies në vendin e punës, dhe me këtë, ulje të produktivitetit dhe përfitimit dhe rritje të qarkullimit.

Një nga problemet kryesore me pozitivitetin e rremë është se ai shpesh çon në anashkalimin e çështjeve reale dhe streseve gjithëpërfshirëse. Dhe, me kalimin e kohës, të gjitha gjërat e vogla kapërcejnë, duke i kthyer çështjet e vogla dhe stresorët në një problem madhor. Në këmbim, punonjësit mbingarkohen dhe presioni rritet nga pozitiviteti i rremë.
Ju nuk duhet të jeni me energji të lartë për të qenë një rrezatues i energjisë pozitive
Lajmi i mirë është se nuk duhet të jeni një super ekstrovert, tepër energjik për të qenë një energjizues pozitiv. Ajo që zbret efekti i energjisë nuk është një lider me energji të lartë që thjesht rrezaton energjinë përreth tyre. Në vend të kësaj, është në demonstrimin aktiv të një udhëheqësi të vlerave të tyre.

Sipas Harvardit, ajo që i ndan energjizuesit pozitivë nga të tjerët është se ata jo vetëm demonstrojnë, por gjithashtu kultivojnë veprime dhe virtyte të larta si :

Falja
Mirësia
Besim
Integriteti
Ndershmëria
Bujari
Mirënjohje

Ju ndoshta keni vënë re se të gjitha këto tipare janë shumë njerëzore. Dhe duke marrë një qasje të vërtetë njerëzore ndaj udhëheqjes dhe menaxhimit të njerëzve, njerëzit ndihen më të kuptuar, të vlerësuar dhe të kënaqur brenda rolit të tyre dhe brenda organizatës së tyre.

Sado e thjeshtë që tingëllon, trajtimi i njerëzve si njerëz rrit fuqinë punëtore — dhe organizatat e tyre. Dhe nuk kushton asgjë.

Pra, nëse jeni duke kërkuar të ndërtoni një organizatë të suksesshme ose të drejtoni një biznes të vogël fitimprurës, efekti i energjisë mban çelësin e suksesit të qëndrueshëm dhe afatgjatë.

  • 1

    Radio