Sociale Më shumë

HAPET KONKURSI PER ZGJEDHJEN E REISIT

Prej tvteuta16:30, 9 Korrik 2015

Keshilli I Bashkesise Islame ne Mal te Zi ka sjelle vendimin per shpalljen e zgjedhjeve per reis. Realizimin e ketij vendimi do ta bejne organet kompetente te Bashkesise islame, kurse zgjedhja do te behet ne perputhje me Kushtetuten dhe rregulloren e Bashkesise islame. Propozimet per reis mund te behen deri me nje gusht 2015. Kushtet te cilat duhet ti plotesoje kandidati jane:
-reisi nuk mund te jete me I ri se 40 dhe me I vjeter se 60 vjec,
– duhet te kete se paku 10 vjet pervoje pune,
– shkollim te mesem dhe te larte islam,
– te kete sherbyer se paku 10 vite ne bashkesine islame, si dhe kushte te tjera specifike.

  • 1

    Radio