Aktuale Më shumë

Hahn: Interesi i përgjithshëm të jetë mbi atë individual

Prej tvteuta09:51, 2 Qershor 2016

Me anë të një deklarate për mediat, Komisioneri Johanes Hahn iu drejtua me një apel politikës shqiptare lidhur me Reformën në Drejtësi. Ai nxit palët të vendosin interesin e vendit dhe të qytetarëve mbi interesat individuale dhe të gjejnë kompromis për çështje politike pa prekur thelbin e reformës. Një miratim i shpejtë i reformës dhe zbatimi i saj pasues është tashmë kyç.

Kjo jo vetëm që do t’i përgjigjej mbështetjes së madhe publike në Shqipëri për reformimin e sistemit të drejtësisë, por do të sinjalizonte gjithashtu një angazhim të qartë ndaj standardeve evropiane dhe procesit të Integrimit Evropian”, thuhet në deklarate.
“Prandaj, i nxis të gjitha palët, përfshirë opozitën, që ta vendosin interesin e vendit të tyre dhe atë të qytetarëve mbi interesat e tyre individuale dhe të gjejnë kompromise për çështjet e mbetura politike, pa kompromentuar thelbin e draft reformës të pranuar ndërkombëtarisht”, thotë Hahn.

  • 1

    Radio