SliderMN Više

Grbović: „Za prvih sedam mjeseci porast prihoda od 32,57%, nadamo se skorom povećanju parking mjesta“

Prej tvteuta14:27 16 Avgust 2022

Parking servis Ulcinj jedno je od rijetkih preduzeća u opštini Ulcinj koje funkcioniše bez finansijskih i drugih problema, iako je relativno mlado preduzeće. Na njegovom čelu nedavno je imenovan kadar koalicije Novi početak, Amil Grbović, koji je  u prvom, eksluzivnom intervjuu za TV Teuta govorio o stanju u ovom preduzeću, koje ove godine bilježi značajan porast prihoda.

„Mogu Vam reći da što se tiče finansijskog stanja, naše preduzeće je u prvih sedam mjeseci 2021. godine ostvaren prihod od nešto preko 194 hiljade eura, a podaci koje imamo za uporedni period tekuće godine je da je ostvaren prihod od 257.527 eura što je trend rasta od 32,57%, tako da očekujem da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu. Nama je  cilj da do kraja septembra prikupimo što više sredstava, kako bi za naredni period osiguali stabilnost poslovanja“, kazao je Grbović.

A gdje ima para, ima i investicija. Tako bi bar trebalo da bude, međutim,ne zavisi sve isključivo od Parking servisa, već  i od planova opštine. Ideja ima, ali i volje, no koliko je sve to realno?

„Još uvijek  je rano govoriti, ali Parking servis je spreman i biće proaktivan prema opštinskim organima kada se budu pripremale kapitalne investicije, da se u budžetu za narednu godinu uvrsti i izgradnja novih parking mjesta u vidu parking garaža“, kazao je između ostalog Grbović.

Bez saradnje sa Komunalnom policijom ni funkcionisanje Parking servisa ne može funkcionisati u potpunosti. Ipak, uprkos smanjenim kadrovskim mogućnostima, izvršeno je uklanjanje postavljenih barijera na potezu od kružnog toka na Bulevaru Skenderbega do ploče.

Više o radu Parking servisa i planovima novoimenovanog predsjednika ovog preduzeća pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 i 30.

  • 1

    Radio