Aktuale Më shumë

Gorçeviq: Mos nënshkrimi i ligjit nga Millatoviq nuk mund ta rrezikojë IBAR-in

Prej tvteuta11:57, 9 Qershor 2024

Ministrja e Çështjeve Evropiane, Maida Gorçeviq, tha se mos nënshkrimi i ligjit nga presidenti Jakov Millatoviq nuk mund të kërcënojë IBAR-in.

Një fotografi e bukur ka ardhur nga Parlamenti i Malit të Zi, sipas Gorçeviqit, është dërguar mesazhi se Mali i Zi dëshiron ta shohë veten si anëtari i ardhshëm i Bashkimit Evropian.

Ajo tha se presim një pjesë në lidhje me diplomacinë.

Ministria e Punëve të Jashtme në muajt e kaluar ka luajtur një rol kyç në komunikimin me partnerët tanë evropianë dhe në ditët në vijim ai komunikim do të jetë më i shpejtë, por edhe më i vështirë”, tha ajo.

Ajo theksoi se Ministria e Punëve të Jashtme do të jetë e ngarkuar që të 27 shtetet anëtare të votojnë për marrjen e IBAR në Konferencën Ndërqeveritare.

Ai mendon se mos nënshkrimi i ligjit nga presidenti Jakov Millatoviq nuk mund ta kërcënojë IBAR-in.

“Edhe nëse nuk nënshkruhet ligji, IBAR-i nuk rrezikohet. Më duhet t’ju kujtoj se nënshkrimi i ligjit është i karakterit formal-ceremonial, ndaj nëse nuk nënshkruhet në ditët në vijim, do të nënshkruhet tashmë pas votimit të dytë. Ajo që mund të bëj është të shpreh keqardhjen time që nuk kemi një nivel konsensusi prej tre presidentësh kur bëhet fjalë për integrimin në BE”, tha ajo.

  • 1

    Radio