Politikë Më shumë

Gjykimi i deputetëve me procedurë të shkurtuar

Prej tvteuta10:49, 27 Tetor 2015

Imuniteti i Mandiqit  dhe Radunoviqit  varet  nga Jasaviq dhe Rastoder, DPS pyet çfarë do të ndodh nëse prokuroria do nis ndjekjen penale kundër deputetëve të Frontit Demokratik, Andrija Mandiq dhe Sllaven Radunoviq, ai do të udhëhiqet nga një procedurë të shkurtuar .

Shkarkimi i  imunitetit i cili i mbron deputetët nga ndjekja penale, në këtë rast do ti kalojnë gjykatësit, dhe kjo është arsyeja që një kërkesë e tillë nuk ka arritur para Komisionit Parlamentar Administrativ .

Mandiqi dje ka deklaruar se nuk do të thirret në imunitetin parlamentar, ndërsa DPS i ka bërë thirrje autoriteteve të hetojnë   rolin e organizatorëve të protestave të deputetët Millutin Gjukanoviq, i cili siç kumtohet “në heshtje “ dha dritën e gjelbër për sulmin në polici .

  • 1

    Radio