Sociale Më shumë

Gjoni: Në Komunë punonin njerëz me kontrata qesharake

Prej tvteuta16:40, 28 Qershor 2016

Një nga arsyet kryesore të kolapsit financiar të Komunës së Ulqini janë të punësuarit me kontrata të përkohëshme, të cilët në periudhën  e dy viteve të kaluara kishin arritur shifra alarmante, u tha sot në konferencën për media të zyrtarëve më të lartë të Komunës.

Kryetari Nazif Cungu tha se vetëm në kabinetin e kryetarit kishte gjetur 17 kontrata të tilla. Ai nuk dha hollësi për arsyet që parardhësi kishte angazhuar një numër aq të madh personash, por është e qartë se në kabinet as nuk kishte karrige për të gjithë. Nënkryetarja Hadixha Gjoni, e cila gjatë kësaj periudhe merrej në mënyrë aktive me shqyrtimin e këtyre kontratave, tha se disa prej tyre ishin kontrata qesharake dhe se as nuk dihej saktësisht se ku këta persona punonin.

  • 1

    Radio