Aktuale Më shumë

Gjermania mbështet nismat kundër korrupsionit të Malit të Zi

Prej tvteuta16:05, 28 Shtator 2022

 

Ekziston nevoja për një luftë gjithëpërfshirëse kundër korrupsionit në të gjitha nivelet dhe për të ndryshuar vetëdijen shoqërore për këtë plagë, e cila ka marrë karakter, pothuajse endemik, dhe është e pranishme në shumë sfera të shoqërisë, tha ministri, Zoran Miljanić në një bisedë me Peter Felten. Ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë në Mal të Zi.
Siç thuhet në  deklaratë, Milaniq, e informoi bashkëbiseduesin për ngritjen e Këshillit Kombëtar për Luftën kundër Korrupsionit dhe domosdoshmërinë e hartimit të një Strategjie Kombëtare për atë fushë. Duke folur për situatën aktuale politike, Miljaniq, theksoi faktin se Gjykata Kushtetuese nuk ka kuorum për vendimmarrje dhe se është në dorën e deputetëve të Kuvendit që të zgjedhin anëtarët e Këshillit Gjyqësor sa më shpejt që të jetë e mundur  dhe të nxjerrin nga gjendja e ushtrimit të detyrës Prokurorinë  e Lartë të Shtetit dhe Gjykatën Supreme të Malit të Zi.
Ambasadori Felten, nënvizoi mbështetjen konkrete për iniciativat e Qeverisë, kundër korrupsionit, të ngjashme siç i ka ofruar Rpublika Federale e Gjermanisë për policinë kufitare dhe kriminale, si dhe për Ministrinë e Drejtësisë.

  • 1

    Radio