Aktuale Më shumë

Gjeloshaj: Besoj se kufizimi i marzheve do të ulë çmimet

Prej tvteuta13:17, 21 Shkurt 2024

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Nik Gjeloshaj, beson se monitorimi parandalues ​​i funksionimit të dyqaneve mund të ketë një efekt më të madh në uljen e inflacionit sesa fushata “Stop inflacionit”.

“Vijesti” njoftoi mëngjesin e sotëm se marzhet tregtare në shitje me shumicë dhe pakicë do të kufizohen nga pesë deri në 15 për qind për disa ushqime bazë, produkte ushqimore dhe produkte higjienike, gjegjësisht se kjo parashikohet me ndryshimet në vendimin për masat e përkohshme për kufizimin e çmimeve të produkte me rëndësi të veçantë për jetën dhe shëndetin e njerëzve dhe listën e produkteve.

Đeljošaj, në “Boja jutra”, në TV Vijesti, i pyetur se kur do të fillojnë me këtë, tha se çmimet do të monitorohen, se për vendimin i kanë njoftuar përfaqësuesit e dyqaneve, por që ende nuk janë publikuar të dhënat e Monstat për muajin janar, kur bëhet fjalë për çmimet e ushqimeve, duke thënë se vendimet duhet të merren në bazë të të dhënave zyrtare nga autoritetet shtetërore.

“Në bazë të të dhënave që do të marrim do të vlerësojmë nëse ai sistem po sillet me përgjegjësi apo nëse dikush dëshiron të përfitojë nga situata”, tha ministri, duke iu referuar faktit se 74 mijë pensionistë kanë marrë pension minimal të rritur për muajin janar prej 450 euro. Janë shumë më tepër para në qarkullim me konsumatorët”, shtoi ai.

I pyetur se çfarë reagimi pret nga punëdhënësit, ai tha se mund të ndodhë që ata të mos jenë të kënaqur, por beson se mund “të gjejnë një mes dhe një masë ku të gjithë do të jenë të kënaqur”.

Gjeloshaj vlerësoi se vendimi për vendosjen e një dite pa punë në dyqane nuk ishte i menduar mirë, se ishte “më shumë fjalë populiste sesa realitet” dhe se “ndalimi i atyre që duan të punojnë nuk është një mesazh i mirë”.

  • 1

    Radio