POLITIKA Više

Forca:“Jasno je da ova lokalna vlast vodi opštinu Ulcinj nizbrdo“

Prej tvteuta12:44 19 Jul 2021

Iz Nove demokratske snage Forca, medijima su proslijedili saopštenje zbog, kako je saopšteno  -novog odlaganje sjednice lokalnog parlamenta. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti u nastavku:

„Poštovani građani,

Danas je ponovo odložen nastavak sjednice Skupštine opštine Ulcinj. Ovo je treći put  uzastopno odlaganje sjednice koja je započela 2. juna.

Tokom sastanka u četvrtak, pokazalo se da ova vlast ima odugovlačenje, odlaganje i guranje rokova kao osnovni princip.

Odlažu sjednice Skupštine kako žele, guraju jedni druge, probleme odlažu za kasnije, odlažu tačke dnevnog reda, odlažu probleme i stavljaju  ih pod tepih i tako guraju naprijed svoje interese. I tako teku dani vlasti koja ne zna kako da legalizuje davanje u korišćenje prostora Dnevnom centru „Sirena“ od strane Centra za kulturu, ali dobro zna da drugim pojedincima koji su u blizini  ova dva objekta da zemljište kako bi napravili terasu. Na ovakav način odlažu dane sa sekretarima koji ne znaju kako da brane nijednu tačku dnevnog reda u Skupštini i koji ne znaju kako da realizuju velike kapitalne projekte u infrastrukturi grada za koje  finansijska sredstva  čekaju u banci.

Tako oni guraju agoniju javnih preduzeća. Jedno je ne registrovano, drugo ne daje mesečne naknade već 15 meseci, jedni ne dostavljaju Izvještaj o radu  već se isplaćacu od strane Opštine pred izbore. Upravni odbori tih kompanija ponašaju se neodgovorno kao da te kompanije nisu u dugovima.

Sada su započeli borbu oko toga ko će voditi javne medije čija je nezavisnost zaštićena zakonom i koju prati Evropska unija u svom izvještaju o Crnoj Gori, gdje se mediji tretiraju vrlo pažljivo. Ali zakon će prije ili kasnije stići do prestupnika.

Jasno je da ova lokalna vlast vodi opštinu Ulcinj nizbrdo i iz tog razloga ponovo pozivamo da se skrati mandat Skupštini opštine Ulcinj i time izađemo na vanredne izbore.

Građani Ulcinja zaslužuju odgovornu i ozbiljnu vlast, a ne grupu početnika sa vještinama i znanjem koje se nedovoljno i neadekvatne za razvoj Ulcinja.“

 

Nova Demokratska Snaga Forca

  • 1

    Radio