Kulturë Më shumë

Filloi mesimi online “Meso ne shtepi”, se shpejti edhe ne gjuhen shqipe

Prej tvteuta12:05, 23 Mars 2020

Filloi implementimi i konceptit te ri te mesimit ne distance, te cilin e realizon Ministria e arsimit me moton “Meso ne shtepi”. Materjalet e xhiruara do te emitohen ne tre kanale televizive  RTCG2, (MNE sport 1 dhe  (MNE sport 2), poashtu mesimet ne gjuhen shqipe do te emitohen edhe ne TV Teuta dhe ne TV Boin.

Ministri i arsimit Damir Shehoviq deklaroi se deri me tani kane xhiruar rreth 300  mesime, kurse ne projekt jane te kycur 100 mesimdhenes. Mesimet do te jene te pranishme edhe ne platformat elektronike. Per momentin mesimet kane filluar vetem per nxenesit ne gjuhen malazeze, kurse mesimet ne gjuhen shqipe pritet te fillojne gjate javes.

Nxenesit dhe mesimdhenesit do te njoftohen me kohe per transmetimin e mesimeve ne gjuhen shqipe.

  • 1

    Radio