Aktuale Më shumë

Është identifikuar një tjetër i mitur i dyshuar për raportime të rreme për një bombë në një shkollë në Tivat

Prej tvteuta12:20, 3 Mars 2024

Policia ka identifikuar një tjetër të mitur 17-vjeçar, i cili ka dërguar një mesazh kërcënues në adresën e shkollës së mesme “Mladost” në Tivat, njofton Drejtoria e Policisë.

Ndaj tij është paraqitur kallëzim penal në Prokurorinë Themelore të Shtetit kompetent në Kotorr, për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale të kallëzimit të rremë.

“Në adresën e shkollës së mesme të përzier “Mladost” në Tivat, më 29 shkurt, një i dyshuar i mitur ka dërguar një email me përmbajtje kërcënuese, përmbajtja e të cilit ka të bëjë me një mjet shpërthyes që dyshohet se është vendosur në atë institucion”, ka theksuar policia.

Ata theksojnë se Drejtoria e Policisë do të vazhdojë punën në vazhdimësi për rastet e këtij lloji dhe hetimin e aktiviteteve të tilla kriminale me vëmendje të veçantë, për të mbrojtur kategoritë më të rrezikuara sociale.

“Ne theksojmë dhe theksojmë për të miturit, por edhe publikun e gjerë, se aktivitetet e ndërmarra në hapësirën kibernetike nënkuptojnë edhe sjellje të përgjegjshme të të gjithë përdoruesve të teknologjisë së informacionit dhe përgjegjësia bie mbi secilin individ që mund të shkelë rregulloret ligjore pozitive. Njëkohësisht, apelojmë tek prindërit dhe edukatorët që të rrisin vëmendjen dhe mbikëqyrjen e fëmijëve në hapësirën kibernetike për t’i mbrojtur ata dhe mbarë shoqërinë”, tha Drejtoria e Policisë.

  • 1

    Radio