Aktuale Më shumë

Është hulumtuar vetëm 0,01% e Shasit

Prej tvteuta10:07, 15 Shkurt 2016

Sipas fjalëve të arkeologut Predrag Lutovac, deri tani është hulumtuar vetëm 0,01 për qind e lokalitetit të Shasit.

Kjo është një përqindje shumë e vogël pasi vetëm pjesa e sipërme e qytetit ka dimensione prej 260×50 metër kurse zona e periferisë së qytetit, kah Liqeni, ka madhësi rreth 24 hektar”, ka thënë ai për “Pobjeda”.

Nga Ministria kanë thënë se në Shas do të punohet në mënyrë të vazhdueshme, dhe se planifikohet edhe parku arkeologjik.

  • 1

    Radio