Aktuale Më shumë

“Ekziston rreziku që qeveria e re të anulojë Marrëveshjen Themelore”

Prej tvteuta14:27, 22 Gusht 2022

Tani ekziston rreziku real që një qeveri e re, e cila ndoshta do të përbëhet nga PDS, Demokratët, SDP, SD dhe BS, të anulojë Marrëveshjen Themelore me Kishën Ortodokse Serbe-në, njoftoi SNP.

Ata përsëritën se demokratët rrëzuan Qeverinë e 43-të me një marrëveshje të fshehtë me PDS-në.

“Prandaj ne bëjmë disa pyetje: a janë zgjuar demokratët dhe a janë në dijeni se çfarë pike të rendit të ditës kanë votuar për rënien e Qeverisë? Pse nuk kanë dërguar asnjë vërejtje në tekstin e Marrëveshjes Themelore tek kryeministri Abazoviq? Cilat janë pikat kontestuese në Marrëveshjen Themelore, për të cilat votuan për rënien e Qeverisë? “Pse e mirëpritën nënshkrimin e Marrëveshjes Themelore dhe vetëm pas 15 ditësh e rrëzuan Qeverinë për nënshkrimin e saj?”, pyeti SNP.

Ata theksojnë se “kur tashmë janë kaq shumë besimtarë dhe adhurues të Kishës Ortodokse serbe, le t’u shpjegojnë qytetarëve dhe besimtarëve veprimet e tyre kur bëhet fjalë për Marrëveshjen Themelore”.

“Nuk ka asnjë shpjegim kuptimplotë. Demokratët janë gati të shkelin Marrëveshjen Themelore dhe çdo gjë të shenjtë, vetëm për të arritur në karrige. Kjo është e qartë për të gjithë qytetarët sot dhe kjo është e vetmja e vërtetë”, përfundon SNP.

  • 1

    Radio