Sociale Më shumë

Dr. Martinoviq: “Presim një rritje drastike të numrit të pacientëve, dasmat shkaktuan një valë të madhe infeksioni”

Prej tvteuta13:21, 10 Tetor 2020

Sjellja e papërgjegjshme e qytetarëve do të rezultojë në një numër të madh të pacientëve në Ulqin në ditët në vijim. Epidemiologu i Qendrës Shëndetësore të Ulqinit, Dr. Adis Martinoviq  tha per TV Teuta se sipas të dhënave të fundit nga Instituti në Ulqin, u identifikuan 24 pacientë të tjerë të diagnostikuar me virusin Covid-19, dhe tha se situata eshte shumë shqetësuese.
“Situata aktuale epidemiologjike në Ulqin është shumë serioze, me një tendencë të bëhet alarmante. Ne kemi gjithnjë e më shumë pacientë në nivel ditor dhe dy-javor, dhe sipas të dhënave të mëparshme që do të publikohen sot, kemi 24 raste të reja në Ulqin,” tha Martinoviq.
Ngjarjet në fund të gushtit dhe fillimin e shtatorit, por edhe disa ceremoni martesore në Ulqin janë iniciatori i një vale më të madhe infeksioni në ditët e fundit.
“Shumica e njerëzve që kishin simptoma ose që ishin pozitivë me koronavirusin deklaruan në një sondazh epidemiologjik se ata kishin qenë në një aheng martesash ose mbledhje familjare në ditët e fundit, duke numëruar dyqind e treqind njerëz, gjë që është e ndaluar,” tha Martinoviq.
Sipas njoftimeve nga Ministria e Shëndetësisë, testet e shpejta për koronavirusin e ri duhet të arrijnë në çdo klinikë kovid në Mal të Zi deri në fund të këtij muaji, dhe tani për tani nuk ka një datë të saktë kur këto teste mund të jenë në dispozicion në Ulqin.
Martinoviq  tha se rezultatet e testit u vonuan për shkak të numrit të madh të testeve dhe se ata shpesh detyroheshin të testonin dhjetëra njerëz në baza ditore, pavarësisht nga fakti se aftësia e testimit ishte zvogëluar.

  • 1

    Radio