AKTUELNO Više

DPS Ulcinj: Od kada je URA postala konstituent aktuelne Vlade, ulaganja u Ulcinj iz državnog budžeta svedena na minimum

Prej tvteuta11:06 31 Januar 2022

Stranačno saopštenje DPS-a:

„Od momenta ulaska GP URA u vlast na državnom nivou, Ulcinj se svrstao u grupu crnogorskih gradova koji su najviše izgubili i u razvojnom smislu tapkali u mjesto, pa se svaki naš sugrađanin iskreno nada da će te, kako njihov predsjednik ulcinjskog odbora Omer Barjaktari kaže „istorijske promjene“, našu opštinu zaobići.

Proteklih godinu i po dana naši sugrađani mogli su da se uvjere kako izgleda nesavjestan odnos prema njihovim potrebama od strane aktuelne Vlade čiji je URA jedan od tri glavna konstituenta.
Naime, da je URA istinski brinula za potrebe Ulcinjana ne bi 2021. godina ulaganja aktuelne Vlade iz državnog budžeta u infrastrukturne projekte našeg grada iznosila čitavih JEDAN eura po glavi stanovnika.

Da je URA istinski brinula za potrebe Ulcinjana, aktuelna Vlada bi pokazala sentiment za potrebe građana Ulcinja, pa samim tim ne bi ukinula stavku za izgradnju kino sale u našem gradu i pored toga što je još 2020. godine urađen projekat, završen tender, potpisan ugovor sa izvođačem i ispunjeni svi drugi potrebni uslovi, a radovi nastavljeni samo sredstvima iz kapitalnog lokalnog budžeta. Osim toga, ni JP „Morsko dobro“ na čijem je čelu Omer Barjaktari nije ni pokušalo da ispravi nepravdu koju Ulcinjani trpe, već im je glavni zadatak bio krčenje puteva nelegalnim vlasnicima plaža i kućica na teritoriji naše opštine.

Za razliku od takvog maćehinskog odnosa prema našoj opštini, između ostalih i od strane partije iz koje se juče javio glasnogovornik i doskorašnji menadžer Opštine Ulcinj Omer Barjaktari, sa željom da Ulcinjanima soli pamet, o lokalnoj vlasti čiji je glavni stožer DPS, govore brojni dobri rezultati. Upravo za vrijeme njenog mandata 2019. godine ostvarena je najbolja, rekordna turistička sezona, koja je potom prošle godine i nadmašena. Takva tendencija rasta turističkog razvoja, sve veći broj i priliv gostiju, samo su potvrda rada lokalne vlasti koja je i uprkos brojnim sabotažama u prethodnih godinu i po dana i nebrizi od strane aktuelne vlasti, uspjela da postavi standardne i Ulcinj pozicionira kao glavnu i vodeću perjanicu na mapi turističke ponude Crne Gore.“

Opštinski odbor DPS Ulcinj

  • 1

    Radio