AKTUELNO Više

Đeka: „Spajić Albancima nudio ministarstva i pozicije, manjinska vlada bi bila i tehnička“

Prej tvteuta15:48 25 Januar 2022

(Dan) -Naravno da bi manjinska vlada u jednu ruku bila i tehnička, jer treba svakako da pripremi sljedeće parlamentarne izbore. A da li će oni biti naredne godine, zajedno sa predsjedničkim, ili nešto kasnije, to će se vremenom vidjeti, kazao je u razgovoru za „Dan“ poslanik Albanske koalicije „Jednoglasno“ Fatmir Đeka.

Upitan da li bi u novoj vladi trebalo da budu i neki ministri iz aktuelne vlade, odgovorio je da nije na njemu niti na njegovoj koaliciji da to određuje, već je to posao budućeg mandatara. Kako tvrdi, uprkos različitim spiskovima sa podjelom resora, još uvijek nije razgovarano o ministarstvima u budućoj vladi.

“ Nijesmo još uvijek razgovarali o tome. Svakako, prioriteti nove vlade su ubrzavanje evropskih integracija, stabilizacija političkih prilika u zemlji i podsticanje ekonomskog rasta. Imamo jedinstvenu priliku da u junu ispunimo mjerila za poglavlja 23 i 24, iskoristimo francusko predsjedavanje Evropskom unijom (EU) i napravimo odlučujući iskorak ka članstvu u toj organizaciji. Mislim da je upravo to ono što očekuje najveći broj građana i građanki“, naveo je Đeka za „Dan“.

Poslanik Đeka je odgovorio na pitanje hoće li nova, manjinska vlada potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).
„Ako taj dokument bude u skladu sa ustavnim uređenjem Crne Gore, naravno da hoće“,  kazao je Đeka.

 

  • 1

    Radio