Sociale Më shumë

Distanca etnike më e madhe ndaj romëve dhe shqiptarëve

Prej tvteuta11:17, 31 Dhjetor 2015

Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka prezantuar dje rezultatet e hulumtimit në temën “Marrëdhënia e qytetarëve ndaj diskriminimit në Mal të Zi”. Ajo tregoi se çdo i dyti qytetar i këtij shtet mendon që diskriminimi ekziston.

Në maje të listës janë Romët, homoseksualët dhe njerëzit me invaliditet. Distanca e madhe etnike edhe më tej ekziston ndaj Romëve dhe Shqiptarëve. Numri më i madh i qytetarëve nuk do të dëshironte që përfaqësuesi i këtij komuniteti nacional të jetë kryetar i shtetit.

  • 1

    Radio