Politikë Më shumë

Diaspora lidhur fort me Mailin e Zi

Prej tvteuta10:10, 23 Maj 2016

Presidenti i Malit të ZI Filip  Vujanoviq , i cili po qëndron në Stamboll me ftesë të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara  Ban Ki-mun dhe Presidentit të Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdogan në  Samitin Botërorë Humanitar, mori pjesë në  festimin e dhjetë vjetorit të rivendosjes së pavarësisë së Malit të Zi  organizuar nga diaspora e Malit të Zi .

Në emër të Ambasadës së Malit të Zi në Turqi  morrë pjesë  ambasadori Branko Miliç , ndërsa  në emër të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Integrimit Evropian – Drejtoria e diasporës Zoran Gjukanoviq. Ceremonia u ndoq nga më shumë se pesëqind të ftuar .

Vujanoviq , siç thuhet nga zyra e tij , iu drejtua të pranishmëve dhe shprehu vlerësimin e tij për lidhjen e fortë  të  emigrantëve tanë nga Mali i Zi , dhe  mbështetjen e tyre për rinovimin e pavarësisë së Malit të Zi  si dhe

 

Gatishmërisë së tyre për  për të investuar në vendin e tyre

  • 1

    Radio