Aktuale Më shumë

Demarkacioni Kosovë-Mali i Zi: Ekspertët ndërkombëtar në Podgoricë

Prej tvteuta10:03, 28 Mars 2016

Ekspertët ndërkombëtarë për verifikimin e demarkacionit me Malin e Zi tashmë kanë përfunduar takimet me përfaqësues të Qeverisë së Kosovës, përfaqësues të partive opozitare, me banorët lokalë, si dhe me ekspertë të fushës.

Pasi kanë dëgjuar palët në Kosovë, ekspertët nga ShBA-ja, Britania dhe Gjermania të premten kanë udhëtuar drejt Malit të Zi. Pasi të dëgjojnë versionin e Podgoricës zyrtare, ata do të dalin me raportin përfundimtar nëse ka pasur shkelje ose jo me rastin e shënimit të vijës së kufirit.

Në Qeverinë e Kosovës nuk ka treguar për hapat që do t’i ndërmarrin nëse Komisioni konstaton shkelje ose jo në raportin për të cilin është thënë se do të finalizohet brenda dy javësh. 

  • 1

    Radio