TURIZAM @sr Više

Cilj kampanje „Ljetuj doma“ upoznavanje prirodnih ljepota Crne Gore

Prej tvteuta10:39 9 Jun 2020

Kako bi motivisali domaće turiste da ljetuju u svojoj državi i da je bolje upoznaju, nedavno je pokrenuta kampanja „Ljetuj doma“, koja ima za cilj promovisanje domaćih turističkih i ugostiteljskih sadržaja po posebnim pogodnostima. Ovaj projekat podržalo je i Ministarstvo održivog razvoja i turizma kao i Nacionalna turistička organizacija.

„Nakon cijele situacije koja se desila sa koronavirusom, shvatili smo da je turizam kao glavna privredna grana crnogorske ekonomije ugrožena, te smo samim tim htjeli  da vidimo u kom pravcu da razmišljamo i kako da ovu sezonu učinimo koliko – toliko uspješnom,“ kazao je jedan od pokretača kampanje Andrija Ćetković.

Inicijativa za kampanju pokrenuta je u aprilu, dok je aktivna kampanja i prijavljivanje sadržaja započelo prije nedjelju dana. Nakon višedecenijske aktivne promocije Crne Gore stranim tržištima, vrijeme je, prema riječima Ćetkovića, da domaći turisti spoznaju ljepote svoje zemlje. Svo oglašavanje je potpuno besplatno, a uslov za oglašavanje na sajtu je davanje određenih popusta i pogodnosti.

„Ova kampanja ima za cilj da kroz kupone, odnosno popuste, motiviše da domaći gosti posjete primorje, centralni dio  ili sjever zemlje, i posjete neke od hotela, restorana i destinacija za ljetovanje“, poručuje Ćetković.

Što se tiče interesovanja za određene djelove zemlje, mladima je prema nekim podacima primorje privlačnije u odnosu na druge krajeve zemlje, ali izražavaju  želju da upoznaju i druge, nepoznate krajeve domovine. Zabrinjavajaći je podatak da određene nacionalne parkove u zemlji nije posjetilo gotovo 70% građana.

„Sedamdeset odsto građana Crne Gore nije posjetilo, primjera radi, Nacionalni park „Prokletije“, pa zašto ne poći tamo  i upoznati i taj dio naše zemlje. Slogan kampanje je „Sve što poželiš je tu“, jer to je pravo ogledalo predivne prirode naše zemlje, jer na jednom tako malom mjestu imamo i more i planine. Samo je potrebno pronaći ono što nas interesuje“, zaključuje Ćetković.  

Na sajtu se tako po posebnim povoljnim cijenama mogu pronaći smještaji u hotelima, apartmanima, etno i eko selima, kampovima ali i pogledati ponuda ugostiteljskih objekata i nacionalnih parkova Crne Gore.

  • 1

    Radio