Aktuale Më shumë

Cilësi e shkëlqyer e ujit në plazhet e Ulqinit

Prej tvteuta18:30, 23 Gusht 2022

Rezultatet e analizës së cilësisë së ujit të detit në 110 lokacione, e cila u krye nga Instituti i Biologjisë Detare prej datës 16 deri më 19 gusht, tregoi se në 80% të lokacioneve uji i detit ishte i cilësisë së shkëlqyer, në 13.6% ishte i cilësisë së mirë. , ndërsa në 6,4% ishte të cilësisë së kënaqshme, thonë nga “Zë Mirat Detare”. Rezultatet, siç thanë ata, konfirmojnë se uji i detit në plazhet e Malit të Zi është i cilësisë së mirë, d.m.th. se është i pastër dhe i sigurt për not dhe rekreacion.

“Në komunën e Ulqinit nga gjithsej 18 lokacione ku zbatohet Programi për Monitorimin e Cilësisë Sanitare, në 14 prej tyre uji i detit ka qenë i cilësisë së shkëlqyer, ndërsa në 4 ka qenë i kënaqshëm. Analizat kanë treguar se uji i detit ka qenë me cilësi të shkëlqyeshme në 14 lokacione në komunën e Tivarit, ndërsa në 1 lokacion në këtë qytet ka qenë i cilësisë së mirë”, thonë nga “Të Mirat Detare”.

  • 1

    Radio