Aktuale Më shumë

Cikotiq: Pankarta të papërshtatshme në Herceg Novi, heshtja e autoriteteve është shqetësuese

Prej tvteuta12:07, 28 Gusht 2022

Pankartat e papërshtatshme që u shfaqën në Herceg Novi në të cilin Boka dhe ai qytet deklarohen si “serb” përfaqësojnë një tjetër në serinë e akteve të para të nacionalistëve, gjë që shkakton trazira në shumicën dërrmuese të qytetarëve malazezë, tha zëdhënësja dhe anëtarja e Kryesisë së Partisë Socialdemokrate (SDP) Amina Cikotiq.

Ajo theksoi se shfrytëzohet çdo mundësi, përfshirë vizitën e një dinjitari kishtar nga Serbia fqinje, për të mbjellë përçarje, urrejtje dhe intolerancë mes qytetarëve të Malit të Zi.

“Veçanërisht shqetësuese është heshtja e autoriteteve, nga kryeministri, përmes ministrave e deri te përfaqësuesit e administratës lokale në Herceg Novi, të cilët do të duhej të dinin se në cilin vend ndodhet komuna e tyre dhe si mund të jetë Boka. “Kisha Ortodokse Serbe, si institucion fetar, po bëhet qartë një instrument i politikës kombëtare serbe, i cili nuk mund t’i sjellë të mira askujt në mënyrën se si paraqitet në Herceg Novi”, tha ajo.

Socialdemokratët u bëjnë thirrje organeve kompetente shtetërore dhe përfaqësuesve të pushtetit vendor që të reagojnë urgjentisht dhe të heqin pankartat që po shkaktojnë ankth tek qytetarët e Herceg Novit, Bokës dhe Malit të Zi.

  • 1

    Radio