Aktuale Më shumë

CAKULI: Do te kemi perfitime me te larta

Prej tvteuta21:03, 25 Mars 2016

Eshte mbyllur tenderi per qiramarrjen e plazheve.Ne teritorin e komunes se Ulqinit  ne tender per qiramarrje kete vit kane qene 37 plazhe . Kryetari i keshillit drejtues te te mirave detare Xhaudet Cakuli tha se perparesi kane pasur qiramarresit e viteve te kaluara. Sa I perket perfitimeve, Cakuli shprehet se ato nuk do te jene me te larta se sa viteve qe lame pas.

Plazhi I vogel konkertisht pjesa para restorantit Hollegro me nje siperfaqe 50 metra ka pasur edhe ofertues te qiras per shifren 350 000 euro,  edhe pse ky do te ishte nje perfitim I larte, Cakuli shprehet se nuk ishte e mundur dhe per kete arsye u muar nga qiramarresi I viteve te kaluara me shifren prej 1560 euro.

Shifra e te hollave per qeramarrjen e plazheve fillon nga 1 500 deri ne 30 000 euro ne varesi te siperfaqes se plazhit qe jepet me qera, perfitimet e uleta Cakuli tha se do te ndikojne edhe ne perfitimet e komunes se Ulqinit nga ana buxhetore pasi  50 % nga te ardhurat te cilat I perfiton NP te Mirat Detare  kalojne te buxheti I  komunes.

  • 1

    Radio