Interesante Më shumë

Burri shpenzon 23,000 dollarë për një kostum realist ujku që të mos ndihet më njeri

Prej admin16:46, 4 Qershor 2023

Toru Ueda, një inxhinier në Tokio shpenzoi 23,000 dollarë për një kostum tepër realist me pamje ujku që e mbulon atë nga koka te këmbët. Kur vesh kostumin, “nuk ndihem më njeri” dhe kam shansin të shpëtoj nga ekzistenca ime e zakonshme shprehet ai. 

 

Ueda përdori kompaninë japoneze Zeppet për të porositur kostumin e tij realist të ujkut. Kompania është e specializuar në krijimin modeleve për industrinë e argëtimit, si edhe maskota.

Inxhinieri donte që kostumi të ishte sa më natyral që të ishte e mundur, duke e lejuar atë të ecte si një njeri. Për ta bërë realitet ëndrrën e tij, klienti dhe kompania shkëmbyen 40 email ku diskutuan detaje aq të vogla deri tek tekstura e gëzofit.

Ueda kujdeset për kostumin e tij dhe nuk do ta konsumojë. Është diçka që ai e ndan me miqtë duke pirë ndonjë gotë në shtëpinë e tij.  Rezultatin mund të shikoni vetë…

  • 1

    Radio