Kulturë Më shumë

Briskoviq, gjyqtar i gastronomisë(video)

Prej tvteuta10:17, 18 Mars 2015

Gastronomi nga Ulqini Dragan Briskoviq mori pjesë në garat e kupës për gastronomi të cilat u mbajtën në Bjelovar. Përfaqësuesi i vetëm nga Mali i Zi u shpërblya në këtë garë me tri medalie si dhe me një çmim më të lartë atë të emërtimit gjyqtar i gastronomis.

Garimi ishte me ëbëlsirat , me paragjellën dhe me gjellë ku për të trija këto kategori fitoj medaliet përkatëse.

Vendet në të cilat ka marr pjesë në gara janë Shqipëria, Serbia, Bosnja, Kroacia, Slovenia , Maqedonia , Greqija e të tjera.Të gjitha këto eksperienca Briskoviq shprehet se do të ishte më së i kënaqur tju shpaloste nxënësve në Ulqin sikur të kishte të tillë, duke qenë  se  jemi një vend që kemi kuzhinën tonë , dhe të gjithë e njohin sidomos  kuzhinierët e vjetër të ish Jugosllavis. Pjesëmarrja në gara të ndryshme nuk përfundon këtu.

  • 1

    Radio