Sociale Më shumë

BKA NDIHMON BUJQIT (video)

Prej tvteuta14:25, 21 Janar 2015

BKA bëri ndarjen e të hollave për 48 bujqit e komunës së Ulqinit të cilin ishin të prekur nga fatkeqësia natyrore e viti 2008. Të prekur nga breshëri i madh i vitit 2008 ishin 98 bujq , vlerësimet e demeve u bënë edhe në vitin 2010 por demshpërblimet nuk u morën. Bujqit duke mos gjetur përkrahjen e pushtetit të asi kohe vitin e kaluar u drejtuan BKA-se, dhe që nga viti i kaluar me angazhimin e avokatit arriten që pjes të dëmshperblehen të gjithë.  Për bujqit e komunës së Ulqinit kjo përkrahje e BKA –së me angazhimin e avokatit ishte mënyra e vetme që të realizohej e drejta e tyre edhe pse pas 7 vitëve.

Kryetari i BKA Kabil Kurti tha se kjo iniciativ nuk është politike por qëllimi i BKA që nga themelimi i sajë është ruajtja e interesit të biznesit të afaristëve tanë, meqenëse pushtetarët nuk u gjetën në ndihmë dhe nuk e realizuan obligimin e tyre ata ndërmorën masat që kjo e drejtë e bujqëve të realizohet.

  • 1

    Radio