Aktuale Më shumë

Bëhet shpërndarja e ashures

Prej tvteuta10:07, 31 Tetor 2016

Të shtunën ne xhematin e Ulqinit  pranë xhamisë së detarëve  në Ranë, Bashkia e Bursës nga Turqia  beri shpërndarjen e ashures . Kryeimami Ali Bardhi per Televizionin Teuta tha se ashurja është një simbol i myslimaneve që në kohën e krijimit të vetë islamit. Kjo shpërndarje vjen për herë të parë e organizuar në mënyrë të tillë në komunën e Ulqinit me qëllim rikujtimin e kulturës dhe traditës së lashtë.

Ashurja është një festë kulturore e myslimanëve, të cilën ulqinakët e kanë përcjellur brez pas brezi me të afërmit e tyre. Shpërndarja është duke u bërë edhe në qytete të tjera të Malit të Zi  si dhe në rajon.

  • 1

    Radio