Aktuale Më shumë

Arrestohen Llazoviq dhe Katniq

Prej tvteuta11:15, 14 Prill 2024

Ish-zyrtari i lartë i policisë Zoran Llazoviq dhe ish-kryeprokurori special Millivoje Katniq janë arrestuar herët në mëngjes me urdhër të Prokurorisë Speciale të Shtetit dhe dyshohen për krijimin e organizatës kriminale dhe shpërdorim të detyrës zyrtare.

Avokati i Zorana Llazoviqit, Zoran Piperoviq, ka thënë shkurtimisht për Portalin RTMZ se pret që Departamenti Special i Policisë (SPO) të fillojë kontrollin e shtëpisë së tij në Podgoricë.

Llazoviq ishte një zyrtar i shquar i Agjencisë Kombëtare të Sigurisë (ANB). Ai e kaloi jetën e tij të punës në polici dhe një nga skandalet më të mëdha ishte ardhja e tij në dasmën e Safet Kaliqit, i akuzuar për krim të organizuar, në vitin 2001.

Deri në mars të vitit 2021 ka qenë shef i Departamentit për Luftën kundër Krimit të Organizuar në Drejtorinë e Policisë.

Para dy vitesh është arrestuar djali i tij Petar Llazoviq, ndaj të cilit SDT ka ngritur disa aktakuza, duke e akuzuar për krime të rënda, veçanërisht për lidhje me “klanin kavak”.

Millivoje Kantiq u zgjodh për herë të parë kryeprokuror special në mesin e vitit 2015 dhe u rizgjodh në vitin 2020. U hodh poshtë në 2022. Gjatë mandatit të tij, opozita e atëhershme dhe sektori i OJQ-ve e kritikuan atë për mbrojtjen e familjes Gjukanoviq dhe kreut të PDS-së, si dhe se nuk ishte në gjendje të zgjidhte çështje kyçe. Ai u karakterizua veçanërisht nga akuzat për grumbullimin dhe falsifikimin e provave në rastin e njohur si “grusht shteti”.

Ai gjithashtu u akuzua për krime gjatë rrethimit të Dubrovnikut, të cilat ai i mohoi.

  • 1

    Radio