POLITIKA Više

Akcija „Stop alkoholu maloljetnicima“ – maloljetnica zatečena u konzumiranju alkohola; gazda lokala kažnjen a lokal zatvoren

Prej tvteuta11:02 22 Novembar 2016

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodeći akciju „Stop alkoholu maloljetnicima“, koju policijski službenici realizuju zajedno sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove, tokom vikenda u jednom lokalu u Podgorici zatekli maloljetno lice ženskog pola u konzumiranju alkohola. Maloljetnica, stara 16 godina, je predata roditeljima, a vlasniku tog kafe bara je izdat prekršajni nalog za naplatu novčane kazne, dok je taj lokal zatvoren do daljnjeg.

Naime, službenici CB Podgorica – inspektori Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje maloljetničke delinkvencije i službenici koji rade na poslovima očuvanja javnog reda i mira su, zajedno sa turističkim inspektorom, tokom dvije noći proteklog vikenda, odnosno 18/19. i 19/20. 11. 2016. godine, u užem gradskom jezgru i dijelu grada zv. Preko Morače izvršili obilazak lokala, kako bi kontrolisali da li osoblje kafe barova služi alkohol maloljetnicima, što je zakonom zabranjeno.

U noći 18/19. 11.2016. godine, oko 22,30 časova, u jednom lokalu u gradskom području, vlasništvo V.Lj. (23), zatečena je maloljetnica stara 16 godina u konzumiranju alkoholnog pića. Tom prilikom je policijski službenik koji posjeduje posebna znanja za rad i postupanje sa maloljetnim licima, a radi zaštitie maloljetnice, ovo lice izveo iz pomenutog lokala, o čemu su odmah obaviješteni njeni roditelji koji su došli na lice mjesta i preuzeli maloljetnicu. Nakon toga službenik Uprave za inspekcijske poslove je vlasniku pomenutog lokala, V.Lj, izrekao kaznu odnosno izdao mu prekršajni nalog, a zatim i zatvorio lokal.Akcija „Stop alkoholu maloljetnicima“ je izvedena u sklopu projekta „Mladost“ koji policija sprovodi radi suzbijanja delikventnih ponašanja maloljetnika, kao što su zloupotreba droga i alkohola i kockanje, kao i u cilju prevencije ovakvih ponašanja i zaštite maloljetnika. Policijski službenici CB Podgorica će, shodno planu, nastaviti ovu preventivnu aktivnost, u cilju zaštite maloljetnih lica tj. zabrane točenja alkoholnih pića  maloljetnim licima.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

  • 1

    Radio