Sociale Më shumë

Afro 28 mijë azilkërkues nga Kosova janë kthyer brenda dy vjetësh

Prej tvteuta13:28, 31 Tetor 2016

Dhjetë mijë azilkërkues nga Kosova janë kthyer gjatë këtij viti nga shtetet perëndimore.Të kthyerit janë kryesisht qytetarë që e kanë lënë vendin në valën e largimit masiv, dy vjet më parë. Më së shumti janë kthyer nga Gjermania, mbi  4 mijë persona. Dhe është pikërisht Qeveria gjermane që pritet të vazhdojë largimin e azilkërkuesve.

Javën e kaluar Berlini zyrtar ka bërë të ditur se nga afro 550 mijë azilkërkues nga vendet e ndryshme të botës, janë 68.594 shtetas të Kosovës të cilëve u janë refuzuar kërkesat për qëndrim në këtë vend.

Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës nuk ka dhënë ende sqarim zyrtar lidhur me vendimin e autoriteteve gjermane.

  • 1

    Radio