Aktuale Më shumë

Abazoviq: Në krye të qeverisë është xhaxhai i Spajiqit, Kankarash

Prej tvteuta13:39, 2 Shkurt 2024

Ish-kryeministri dhe lideri i Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviq pretendon se xhaxhai i kryeministrit Millojko Spajiq, i cili është edhe kandidat i mundshëm për drejtor të Agjencisë Kombëtare të Sigurisë (ANB), është përgjegjës për personelin në qeveri.

“Kam informacione se është një farë Kankarashi. Këta nuk janë njerëz me të cilët flasim histori të rastësishme, pimë kafe dhe luajmë futboll, janë njerëz që përcaktojnë fatet e qytetarëve të Malit të Zi. Xhaxhai të udhëheqi? Këtë nuk e bëri as Millo Gjukanoviq. Që djali, tezja apo motra e tij të udhëheqin politikën. Ata bënë biznese. Kryesisht kanë ndërtuar hidrocentrale, por nuk kanë udhëhequr.  PDS, sido që të ishte, kishte strukturë partiake”, ka thënë Abazoviq.

Abazoviq pohon se Kankarash zhvillon intervista me të gjithë kandidatët për pozita të rëndësishme në shumë sektorë.

“Ai po bën intervista për drejtorin e policisë, ka kandidat për drejtor të ANB-së dhe ai vetë është kandidat potencial për atë pozitë”, tha Abazoviq.

Në emision, Abazoviq ka folur edhe për stafin e Lëvizjes Evropa Tani, duke përmendur drejtorin e ri ekzekutiv të Lëvizjes Evropa Tani, Vllado Bojoviq, pronar i kompanisë Lutrex, e cila është një nga importuesit më të mëdhenj të materialeve ndërtimore dhe letrës në Mal të Zi.

Abazoviq pretendon se gjatë aferës Do Kwon Spajiq ka vendosur të fshihet në ambientet e kompanisë Lutrex, për t’u fshehur nga arrestimi.

“Kam marrë këtë informacion dhe nuk e di nëse mund të konfirmohet apo jo: që Spajiq ishte fshehur në magazinë Lutrex kur menduan se do ta arrestonin për Do Kwon. Dhe askush nuk donte ta arrestonte, me të vërtetë nuk e di se çfarë lloj filmash jetojnë ata njerëz”, tha ai.

Në emision, Abazoviq pohoi gjithashtu se Spajiq, derisa po vazhdonte afera Do Kwon, ishte kontaktuar nga një prej zyrtarëve të lartë të Partisë Progresive Serbe (SNS), Zoran Koraq, i cili i dha udhëzime të mëtejshme.

“Zoran Koraq nga Beogradi më pas i ka thënë që të mos fshihet në depon e Lutrex-it, por të fshihet në ambientet e Lëvizjes Evropa Tani, ai i tha se jeton atje, kështu që nëse të arrestojnë le të të arrestojnë në ambientet e partisë.“ tha Abazoviq.

  • 1

    Radio