Aktuale Më shumë

Abazoviq mbajti një ligjeratë në Universitetin e Kolumbias

Prej tvteuta14:14, 25 Shtator 2022

Kryeministri në mandatin teknik Dritan Abazoviq mbajti një ligjëratë në Universitetin Columbia në Nju Jork, njoftoi Qeveria.

Siç njofton Qeveria, në ligjëratën në të cilën profesorët dhe studentët e Universitetit të Kolumbias treguan interesim të madh, ndërsa moderator ishte prof. Dr. Beth Fischer-Joshida, Kryeministri Abazoviq foli për prioritetet e politikës së jashtme të Malit të Zi (BE dhe NATO), kontekstin historik dhe rrethanat rajonale, si dhe prioritetet në punën e Qeverisë së 43-të.

Ai prezantoi edhe librin e tij të ri “Kritika e etikës globale”, i cili është përkthyer në anglisht dhe shqip dhe së shpejti pritet të promovohet në Mal të Zi dhe në vendet e rajonit.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të studentëve dhe profesorëve, kryeministri, krahas temës së librit autorial, foli edhe për tema aktuale si marrëdhëniet e shtetit me komunitetet fetare, ekologjinë, sfidat dhe rezultatet në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Kryeministri thuhet se është ftuar të flasë në Universitetin e Kolumbias nga programi i Negocimit dhe Zgjidhjes së Konflikteve, një program kryesor i diplomimit brenda Shkollës së Studimeve Profesionale të Universitetit të Kolumbias.

Ky program ka mbi 450 ish studentë që shërbejnë si studiues-praktikues për zgjidhjen e konflikteve në mbarë botën.

  • 1

    Radio