Aktuale Më shumë

Abazoviq: Ka një dokument për lobimin në SHBA, por nuk do ta shohin

Prej tvteuta11:02, 9 Prill 2024

Ish-kryeministri Dritan Abazoviq theksoi se qeveria ka adoptuar taktikat e regjimit të vjetër duke kritikuar punën e qeverisë së 43-të dhe duke bërë thirrje për lëshime ndaj Brano Miqunoviqit dhe mungesën e një kontrate për lobim në SHBA, sepse nuk kanë argumente për realitet politik. Siç tregon ai, këto janë pasojat e orës së kryeministrit, ku kryeministri është i demaskuar, ndaj kanë nevojë për afera.
Siç theksoi Abazoviq në programin e mëngjesit të TVMZ, qeveria e 43-të nuk i dha koncesion Miqunoviq-it, ndryshe nga ajo e 42-ta kur Millojko Spajiq ishte Ministër i Financave dhe nuk mund të mblidhte koncesione dhe qeveria e 43-të mblodhi dhe solli katër milionë në buxhet, ndër të tjera edhe për kazinotë në Hilton dhe Net Montenegro, të cilat nuk mund të tarifoheshin më herët.Siç tha ai, kjo është e lehtë të zgjidhet, të enjten kanë një takim dhe le t’i hiqet koncesioni Miqunoviqit.
“Përsa i përket lobimit, jam i magjepsur nga injoranca e kësaj qeverie. Nuk mund të besoj që njerëzit të ulen në Qeveri dhe të mendojnë se mund të merret diçka nga rezerva buxhetore pa akt. Ka një dokument, por ata nuk donin ta shihnin. Sa më përket mua, si gjërat tjera, le ta nisin procesin, por kur të përfundojë kjo, atëherë do të fillojmë edhe ne procesin”, tha Abazoviq.
Ai shpjegoi se ne ishim i vetmi vend pa lobistë të angazhuar dhe se kontrata prej 350 mijë është më e vogla e mundshme dhe në krahasim me vendet e rajonit është dhjetë herë më pak.
“Çdo qeveri duhet të ketë kontrata të tilla dhe të zgjedhë kompanitë që ata mendojnë se do të funksionojnë më mirë në interesin tonë në Uashington. Gjatë asaj periudhe kur ne dolëm në anën e Aleancës në luftën në Ukrainë, duhej të kishim një dukshmëri më të madhe në Uashington.Por kjo është marrëzi, sepse gjithçka është bërë sipas rregullores. Unë jam i kënaqur me atë që është bërë me ato para, sepse ne jemi një vend që kemi treguar shkathtësi në kushte modeste dhe partnerët tanë kanë mundur ta vlerësojnë këtë”, thekson Abazoviq.
Ndryshe, siç thotë ai, Mali i Zi ka problem me dukshmërinë dhe duhet të ketë një strategji tjetër dhe të investojë më shumë.

  • 1

    Radio