Aktuale Më shumë

Raporti i Shërbimit të Mbrojtjes dhe Shpëtimit

Prej tvteuta14:55, 11 Gusht 2015

Opština Ulcinj – Komuna e Ulqinit

Služba zaštite i spasavanja– Shërbimi mbrojtjes dhe shpëtimit

Ulcinj / Ulqin, 11.08.2015.god.

RAPORT

mbi numrin dhe natyrën e intervenimeve

Java që lëmë pas në Shërbimin e mbrojtjes dhe shpëtimit u karakterizua me shpërthimin e disa zjarreve. Kemi pasur te bejme me 41 intervenime. Prej te cileve duhet permendur intervenimet ditën e premte ku kemi psaur të bëjmë me pesë zjarrë në lokalitete të ndyshme më së tepërmi në Anë të malit, në fushën e Shasit.

Po ashtu edhe ditën e shtune patëm 6 intervenime prej të cilëve dy ishin intervenime teknike pas ndeshjeve të komunikacionit.

Një numër të madh të zjarreve janë duke e shkaktuar edhe lartepërcuesit elektrik.

Gjithëashtu duhet të vecojmë ditën e djeshit ku përvec pesë intervenimeve në komunën tonë arritëm në ndihmë edhe zjarrëfisave të Tivarit te ura e Mërkotit gjeqësishtë ne fshatin Vukiq ku në një momentë ishin disa shtëpi të kërcënuara nga zjarri, ne morëm pjesë me dy autovetura dhe 7 zjarrfikës, ndërsa shërbimi i Tivarit ishte në numër më të madhe se kishim të bënim me një zjarrë në përmasa të medha.

Apelojmë të gjithë qytetaret që të kenë kujdes mos të përdorin zjarrin në ditët në vijim ku do të vazdhdojne temperatura të larta si dhe erërat në ktë periudhë kohore cdo ditë janë më të forta sidomos në orët e pasditës, pra tani jemi në periudhën ma të rrezikshme sa i përket shpërthimit të zjarreve.

Kyeshefi

Flamur Sella

  • 1

    Radio