Politikë Më shumë

20% më shumë mësime për nxënësit shqiptarë

Prej tvteuta22:27, 31 Mars 2015

Ne kuader te Seances se posacme te pyetjeve te deputeteve, Genci Nimanbegu, deputeti i Forces pyeti Ministrin e arsimit lidhur me centralizimin e arsimit duke kerkuar aktivitete konkrete lidhur me verejtjet e Keshillit kombetare mbi arsimimin ne gjuhen shqipe te dorezuara ne qershor te vitit te kaluar. Nga ana e ministrise u pergjigjen se sistemi arsimor ne Mal te Zi eshte fleksibil dhe I bazuar ne konceptin interkulturor dhe unik per te gjithe femijet, duke theksuar se lenden e gjuhes shqipe e ka punuar komisioni I perbere nga perfaqesues shqiptare.

Ata vleresuan se pakicat e kane edhe mundesine e perdorimit te 20 perqindeshit ne cdo lende.

Nimanbegu tha se nuk eshte I kenaqur me pergjigje,  kurse 20 perqindeshi ne arsim per femijet do te thote edhe 20 perqind me shume mesime per cdo lende.

 

 

 

  • 1

    Radio