Politikë Më shumë

10 vite nga Pavarësia e Malit te Zi

Prej tvteuta18:41, 21 Maj 2016

Mali i Zi sot kremton Ditën e pavarësisë. Para 10 vjetësh , me vendimin e 55.5 % të votave të qytetarëve Mali i Zi e ka rivendos pavarësinë e vetë. Dekaden e fundit ajo ka shënuar progres të rëndësishëm në rrugën drejtë UE dhe NATO. Sipas rezultateve zyrtare në referendumin e 21 majit të vitit 2006 kanë votuar 419 mijë e 240 qytetarë ose 86.5 % të numrit të përgjithshëm të zgjedhësve ,kurse pavarësinë e kanë përkrahur 230 mijë e 661 qytetarë ose 55.5 %, kurse për ekzistencën e shtetit të përbashkët me Serbinë kanë votuar 185 mijë e 2 ose 44.5 % të zgjedhësve.

Vulë të veçantë pavarësimit të Malit të Zi i kanë dhënë pjesëtarët e popujve pakicë të cilët pothuaj se 100 % e kanë përkrah idenë e pavarësisë.

  • 1

    Radio