SliderMN Više

Zbog havarije izvođača grad bez vode, Ljamoja traži prekid radova

Prej tvteuta11:05 21 Decembar 2021

Gdje ima dogovora ima i načina, ali u slučaju najnovije havarije na vodovodu na Velikoj plaži, čini se da je razlog upravo nedostatak dogovora. Naime, radovi koje izvodi izvođač Hipering iz Podgorice a koje finansira Opština Ulcinj nijesu počeli kako je planirano. Direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Arijan Ljamoja u razgovoru za Televiziju Teuta nije krio ogorčenost na investitora zbog nepravovremenog obaviještenja o početku radova, te  tvrdi da je zahtijevao da se o radovima građani obavijeste najmanje 48 sati ranije. Tokom radova koji su započeli u ponedjeljak, oštećena je glavna vodovodna cijev, zbog koje već više od 30 sati veliki dio Ulcinja nema vode, a bez vode je i Dom zdravlja Ulcinj.

„Radovima   koji se izvode u ulcinjskom polju treba da se izmjesti glavna tranzitna cijev 450 koja napaja najveći dio Ulcinja. Mi smo imali više sastanaka sa izvođačem radova i sa investitorom i oni su na posljednjem sastanku 3. Decembra tražili da se snadbijevanje vodom prekine u periodu od tri dana. Ja se sa tim nijesam složio, jer smatram da obustava snadbijevanjem vodom nije korektno. Iz tog razloga sam bio protiv toga, te smo smatrali da se ti radovi trebaju završiti za najviše dva dana, i tražili smo da građani o ovome budu obaviješteni najmanje 48 sati ranije. Juče sam dobio informaciju da je došao izvođač radova i da je oštećena glavna cijev“, kazao je Ljamoja.

foto:printskrin TV Teuta

Havarija koja je u međuvremenu nastala je prema riječima Ljamovića još jedna priča za sebe.

„ To ne može sad da se sanira. Ja sam tražio da se sve ovo obustavi, da se havarija sanira i da se gradu pusti voda. Oni su kopali bagerom, a rekli smo im da treba da se kopa ručno jer se radi o dubini od 2 metra, i to je sada oštećeno. Cijev je okinuta , ona sada  ne može da se sanira i mora sve da se mijenja. Zahtijevaću da se radi u tri smjene ako treba da se ovaj problem riješi“, tvrdi Ljamoja.

Direktor vodovoda je kazao da će pokušati da se učini sve što je moguće kako bi se obezbijedila voda za za zone gdje je najpotrebnije i to u vidu cistjerni.

Havarija na tranzitnoj cijevi 450 koja napaja područje grada vodom zasigurno neće biti sanirana bar do srijede veče, a najvjerovatnije je da će svi radovi potrajati i do četvrtka, što bi grad Ulcinj moglo ostaviti bez vode u trajanju od 72 sata.

S. Vukčević

  • 1

    Radio