SliderMN Više

Građani peti dan bez vode, Ljamoja: „Neko iz opštine da izađe pred građane i traži izvinjenje“

Prej tvteuta15:03 24 Decembar 2021

Ni nakon pet dana od početka radova na izmještanju glavne vodovodne cijevi 450 koja vodom snadbijeva većinski dio Ulcinja, ne nazire se kraj radovima koji se izvode u ulcinjskom polju. Direktor JP Vodovod i kanalizacija Arijan Ljamoja kazao je za Televiziju Teuta da je ovakvo stanje van svake pameti, te da je Opština Ulcinj, kao naručilac ovih radova imala moralnu obavezu da se izvini građanima što ih je bez vode ostavila pet dana.

„ Radi istine, imam moralnu obavezu da  građanima kažem da sa radovima  koje izvodi izvođač Hipering, a čiji je naručilac Opština Ulcinj, odnosno Sekretarijat za komunalne djelatnosti , Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija nema ništa. Mi smo izašli svaki dan da pratimo radove, cjevovod je slomljen u ponedjeljak, i mi smo bili prinuđeni da zatvorimo ventile  jer je nastala poplava. Radi se o glavnom tranzitnom cjevovodu. Uspjeli smo, koliko smo mogli da neke djelove snadbijemo vodom, prvenstveno Dom zdravlja“, poručuje Ljamoja.

Ljamoja dodaje da je nezamislivo da u situaciji kada vlada pandemija, raditi ovakve poslove i ostaviti ljude  bez vode toliko dana.

“ Ovo je  za mene van svake pameti. Ovo je idiotizam, vidite sami kako se radovi izvode, rekli su da će se radovi završiti u srijedu, a danas je petak. Ja ne vidim ovdje nikog, nit nadzornika  ni nekoga iz opštine da  pritisne ove ljude  i izvođača da završe radove i da pušte vodu građanima. Građani nijesu bili  ni pripremljeni za ovo, ima starih ljudi, bolesnih, ovo je sramota“, ogorčeno je kazao Ljamoja.

S. Vukčević

  • 1

    Radio