Politikë Më shumë

Vizita e Pompeo ne Mal te Zi

Prej tvteuta17:21, 4 Tetor 2019

Sekretari shtetëror i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Mike Pompeo po qendron ne vizite zyrtare ne Mal te Zi me c’rast eshte pritur nga kryetari I shtetit Millo Gjukanoviq dhe kryeministri Dushko Markoviq. Kryeministri Markoviq dhe sekretari shtetëror Pompeo, pas takimit kane dhene edhe deklaratat për opinion.

Markoviq ka deklaruar se kjo vizite eshte tregues se SHBA-te e vleresojne aleancen e perbashket dhe rolin konstruktiv te Malit te Zi ne rajon dhe me gjere.

Sekretari shteterore Pompeo ka deklaruar se diplomatet amerikan ne Mal te Zi jane te fokusuar ne lufte kunder korrupcionit dhe krimit te organizuar, si dhe ne lirine e medias, duke theksuar se Mali I Zi jo vetem qe e mbeshtet stabilitetin rajonal si anetare e NATO-s, por edhe ndan prioritetet amarikane dhe tere spektrin e ceshtjeve te jashtme politike. Pompeo deklaroi  se aktualisht ne Mal te Zi veprojne 50 ndermarrje amerikane dhe se deshira e tyre eshte qe ai numer te rritet.

  • 1

    Radio