SliderMN Više

Vanredna sjednica SO Ulcinj bez kvoruma, broj odbornika ostaje isti

Prej tvteuta13:27 21 Februar 2022

Iako je predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Hadži Sulejmani za danas sazvao vanrednu sjednicu SO Ulcinj, zbog izostanka većine odbornika sjednica nije održana. Sjednici, koja je bila zatvorena za medije, zbog, kako nam je rečeno, perioda pred početak  političkih kampanja, prisustvovalo je tek desetak odbornika.

Današnja sjednica je imala samo jednu tačku dnevnog reda, na kojoj su odbornici trebali da se izjasne o prijedlogu Odluke o utvđivanju broja odbornika koji se biraju u Skupštini Opštine Ulcinj.

Podsjetimo,nakon  raspisivanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Berane i Skupštini opštine Ulcinj za 27. mart 2022. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavjestilo je da je broj birača u biračkom spisku u opštini Ulcinj na posljednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine bio  20.381, dok je broj birača u opštini Ulcinj na dan 26. januar 2022. godine je 20.434, što je uvećanje za 53 birača. Tako bi umjesto dosadašnjih 33, u SO Ulcinj po posljednjim podacima trebalo biti 34 odbornika, međutim, skupština to nije usvojila.

Sulejmani je u izjavi za TV Teuta kazao  da je iz tog razloga zakazao vanrednu sjednicu skupštine, kako bi se verifikovao dodatni mandat. Međutim, zbog nedostatka kvoruma na današnjoj sjednici lokalni parlament će ubuduće imati isti broj odbornika kao u ranijem sazivu.

Skupština bi u prvim danima marta trebala da održi redovnu sjednicu, međutim, to još uvijek nije zvanično potvrđeno.

S. Vukčević

 

  • 1

    Radio