EKONOMIJA Više

Sjednica Privredne komore – problema dosta, ali sezona solidna

Prej tvteuta13:50 25 Jul 2022

Na sjednici Odbora udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore, koja je danas održana u Ulcinju, prisustvovao je značajan broj predstavnika najznačajnije privredne grane – od ministra turizma, sekretara ministarstva, predstavnika Privredne komore, Nacionalne i lokalne turističke organizacije, Nacionalnih parkova, Aerodroma Crne Gore i drugih javnih institucija i preduzeća,  kao i značajan broj privrednika iz Crne Gore  a posebno Ulcinja.

Bolja avio povezanost, unaprijeđenje  turističke ponude, prevazilaženje problema iz oblasti čistoće, komunalnog reda, naplata taksi ali i rad inspekcijskih organa, posebno na primorju, bile su glavne teme diskusija, a resorni ministar Goran Đurović odgovarao je na pitanja i zahtjeve uglednih privrednika, turističkih poslenika i predstavnika javnih preduzeća. Đurović je sezonu okaraktarisao kao solidnu, te se osvrnuo na, kako je kazao, nepromišljene komentare i izjave predstavnika iz sektora turizma, koje „ne idu u korist crnogorskom turizmu“.

“Mi imamo jednu sasvim korektnu sezonu, je li ona najbolja – nije vjerovatno, može li bolje – može, svaka sezona može biti bolja… Imali smo sjajnu predsezonu, i kada je nadovežete sa solidnom sezonom i ovim špicem, imamo  jednu sezonu koja je sasvim zadovoljavajuća”, kazao je Đurović.

Otvorena i konstruktivna debata vodila se oko problema koji muče najjužniju crnogorsku opštinu, otvoreni su i predstavljeni brojni problemi poput buke, komunalnog reda, čistoće, saobraćajnih gužvi, ali i tendera oko kućica na Bojani.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari za TV Teuta potvrdio je da je Ulcinj trenutno najposjećeniji grad u zemlji, te i da zbog kasnijeg preuzimanja kormila nad Opštinom Ulcinj nova, lokalna vlast nije uspjela da se adekvatno i pravovremeno pripremi za turističku sezonu.

Resorni ministar  je na kraju sjednice pozvao  sve učesnike sjednice a posebno ugostitelje, hotelijere, zakupce plaža i cjelokupni lanac  zaposlenih i zavisnih od turizma da sve sugestije i probleme predstave ministarstvu, te da će oni, kako je kazao, pokušati da stvore što bolju saradnju u cilju pronalaženja rješenja.

Opširnije sa sastanka  u Opštini Ulcinj poslušajte u sjutrašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“ od 20 i 30.

  • 1

    Radio