SliderMN Više

Saudijci potvrdili gradnju ekskluzivnog kompleksa u Ulcinju?

Prej tvteuta09:54 28 Septembar 2023

Dan  – Nerezidentni ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Crnoj Gori Faisalo Ghazi Ismail Hifzi kaže da je njegova država zahvalna Vladi Crne Gore za podršku kandidaturi Rijada za domaćina svjetske izložbe EXPO 2030. i najavljuje brojne investicije, među kojima je posebno značajna izgradnja turističkog kompleksa u opštini Ulcinj, koja može biti veća i od Portonovog i Porto Montenegra, prenosi list Dan.

Ambasador Hifzi je u intervjuu za „Dan“ ocijenio da Kraljevina Saudijska Arabija i Crna Gora imaju srdačne prijateljske odnose koje karakteriše međusobno povjerenje i podrška, što odražava želju obje zemlje da taj odnos jačaju i razvijaju na način koji služi njihovim zajedničkim interesima.

„Odnosi između dviju zemalja poslednjih godina bilježe značajan rast i dinamiku, od posjeta većeg broja ministara do potpisivanja više memoranduma o razumijevanju. Trenutno se radi na potpisivanju sporazuma koji će služiti jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja u svim mogućim sektorima. Crna Gora je postala atraktivna turistička destinacija za državljane Saudijske Arabije, i zbog odluke Vlade Crne Gore da tokom ljetnjeg perioda izuzme saudijske državljane od ulaznih viza, kao i zbog pokretanja direktnih letova, što je doprinijelo porastu broja turista koji dolaze iz Kraljevine“, kaže ambasador.

On ističe da je, s druge strane, važno napomenuti da je Crna Gora bila među prvim državama čijim je građanima omogućeno da po dolasku u Kraljevinu dobiju vizu sa aerodroma.

„Što se tiče investicija, važno je istaći da je potpisan memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore, Opštine Grad Ulcinj i Saudi Al Shiddi Group o mogućnosti razvoja turističkog kompleksa u dijelu rta Mavrijana u Ulcinju, sa ciljem razvoja opština Tivat i Ulcinj i otvaranja novih radnih mjesta u ova dva grada. Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari opisao je projekat kao jednu od najvećih investicija, možda i veću od Portonovog i Porto Montenegra. A ovo je samo početak“, kaže ambasador Hifzi.

  • 1

    Radio