SliderMN Više

ODT Ulcinj: Čekaju se podaci o izvornom audio snimku i vještačenje telefona učesnika razgovora

Prej tvteuta10:42 19 April 2022

Nakon što su saslušani akteri viralnog audio snimka  u kome se govori o navodnoj kupovini glasova pred ponavljanje lokalnih  izbora u Ulcinju, tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju Vladimir Savović potvrdio je za TV Teuta da se sada čekaju podaci međunarodnih  stručnjaka, koji će ispititati sa koje adrese je crnogorskim medijima stigao audio snimak, te se ispituje i ko je osoba koja je napravila snimak.

Savović je potvrdio da su mobilni telefoni učesnika navodnog razgovora poslati na vještačenje u forenzički centar u Danilovgrad.

„Kada ćemo dobiti podatke izuzete iz mobilnih telefona učesnika snimka ne možemo tačno precizirati, jer tužilaštvo ne može uticati na brzinu te procedure“, kazao je Savović.

Podsjetimo, nakon objavljivanja audio snimka gdje se govori o navodnoj kupovini glasova pred ponavljanje lokalnih izbora na glasačkom mjestu broj 5,  saslušani su svi navodni učesnici snimka.

OB Ulcinj

Na snimku se navodno čuju lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, nosilac liste “Za novi početak” Omer Bajraktari, predsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka, komunalni inspektor KP Ulcinj Amir Mehmeti kao i Damir Asović, osoba koja je navodno trebala biti zadužena za vrbovanje glasača. Abazović je nakon objave snimka i saslušanja u policiji kazao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. lica koje je, kako je rekao, montiralo njegov glas na audio snimku, dok su i ostali učesnici afere izjavili da su njihovi glasovi na snimku montirani.

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) ranije su formirani spisi predmeta povodom događaja u vezi navodnih zloupotreba koje su povezane sa održavanjem lokalnih izbora u Ulcinju.

“Objavljeni snimak će takođe biti ispitan u kontekstu eventualnog postojanja krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, saopšteno je ranije iz SDT-a.

  • 1

    Radio