AKTUELNO Više

OB Ulcinj: Intenzivnije kontrole i veće prisustvo policajaca u gradu

Prej tvteuta11:43 1 Decembar 2021

Službenici Stanice policije OB Ulcinj će u narednom periodu sprovoditi planske aktivnosti koje će biti usmjerene na obezbjeđivanju uslova za bezbjedno učešće u saobraćaju , kao i zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih građana, kako  Crne Gore, tako i turista koji će za vrijeme praznika boraviti na području opštine Ulcinj.

Saobraćajna policija Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj postupaće po posebno izrađenim  planovima kojima će se detaljno razraditi način regulisanja i kontrole saobraćaja na području opštine Ulcinj, preduzimaće pojačane preventivne i represivne mjere i aktivnosti, uz stalno i vidno prisustvo na najfrekfentnijim magistralnim i regionalnim putnim pravcima.

Imajući u vidu da značajan broj neregistrovanih vozila učestvuje u saobraćaju realizovaće se kampanja pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „STOP NEREGISTROVANIM VOZILIMA”.  Cilj akcije je poboljšanje stanja u oblasti saobraćaja, aktivnosti će biti usmjerene prema vozačima koji upravljaju neregistrovanim vozilima, kojima je isteklo važenje  saobraćajne dozvole, vozilima koja nemaju istaknute reg. oznake i vozilima koja nemaju propisan broj registarskih oznaka. Kampanja će biti realizovana u periodu od 01.12. – 10.12.2021.godine.

Takođe, službenici stanice policije će u narednom periodu permanentno pratiti   poštovanje „Naredbe o vremenskom periodu i putu odnosno djelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu” sa ciljem kontrole posjedovanja propisanih pneumatika i opreme za vozila.

Inteziviraćemo aktivnosti sa ciljem kontrole prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejtvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima puta, da poštuju Zakonom propisana pravila, da svjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Komandir stanice policije OB Ulcinj

Alen Dervišević

 

  • 1

    Radio